RL Total Cosmetics biedt een generieke methode voor elk type huid. Bij elke klant wordt een huidanalyse afgenomen en behandelplan opgesteld. D.m.v. deze huidanalyse worden de te verbeteren punten in klaart gebracht, het bespreken van een behandelplan, mogelijkheden en onmogelijkheden. De behandeling in ons instituut krijgt een optimaal resultaat als de door ons geadviseerde producten ook thuis gebruikt worden.

De klanten van RL Total Cosmetics zijn voornamelijk zelfstandige vrouwen, die er graag goed uit willen blijven zien. Voor de rijpere vrouw zijn speciale behandelingen ontwikkeld zoals b.v. mesotherapie en bindweefselmassage. Daarnaast richt RL Total Cosmetics zich op jonge mensen met onder andere een breed aanbod van acne-behandelingen. Voor de mannelijke cliënt zijn er ook speciale behandelingen.

Huidverzorging

Onderzoek heeft aangetoond, dat elke huid een verzorging nodig heeft, die individueel afgestemd is.

Elke schoonheidsspecialiste maakt aan het begin van de behandeling een huidanalyse en geeft verzorgingstips.

De behandeling bestaat uit: reinigen, wenkbrauw epileren, onzuiverheden verwijderen, massage, masker en een beschermende dagcrème en make-up.

Huidverbetering

Meer gerichte aandacht voor de huid in bijzondere situaties o.a. voor de verslapte/ extreem droge of rijpere huid. Door middel van een verstevigende bindweefselmassage of mesotherapie krijgt de huid een extra stimulans.

Dit programma wordt ondersteund door de bij uw huid passende producten thuis te gebruiken.

Manicure

Manicure is een behandeling van de handen maar vooral de nagels. De huid wordt gekalmeerd en ontspannen door middel van warme handbaden en vochtregulerende lotions.

Bij de nagels wordt de nagelriem naar achter geduwd en de nagel in een mooie vorm gevijld. De dode huidcellen van de natuurlijke nagel worden verwijderd. De nagelriem wordt bevochtigd met nagelriemolie.

Pedicure

Bij ons kunt u terecht voor al uw voet problemen, heeft u pijnlijke voeten wacht dan niet langer en maak snel een afspraak. Wij behandelen o.a. likdoorns, eelt, ingroeiende nagels, kalknagels, trauma nagels, schimmel nagels enz. op een professionele manier.

Wij bieden u als klant betaalbare behandelingen voor het basisonderhoud van uw voeten.

Medisch pedicure

Een medisch pedicure behandeld alle soorten risicovoeten, waaronder diabetes en reuma patiënten. Zij heeft de  beschikking over specialistische technieken, waarmee zij complexere voet- en nagelproblematiek kan behandelen.

Wij zijn onder andere lid van de branche organisatie Provoet en Procert zijn geregisterd in kwaliteitsregister voor pedicuren.

Voor Mannen

Steeds vaker vind ook de man zijn weg naar ons instituut. Rekening houdend met de huidstructuur van de man hoort daarbij een speciaal ontwikkeld verzorgingsplan.

Ook hebben wij voor de man een speciale productlijn.

Jongeren

Om er gedurende de pubertijd (acne) goed uit te zien, heeft RL Total Cosmetics specifiek voor deze groep jonge mensen een goed ontwikkeld concept in huis.

Om acne zo goed mogelijk te behandelen, vindt er eerst een vrijblijvend gesprek plaatst waarbij de huidspecialist bekijkt van welk type acne er sprake is. Zij stelt voor u een persoonlijk behandelplan op en bespreekt met u welke behandeling het meest geschikt is.

De acne behandelingen van RL Total Cosmetics zijn gericht op de twee hoofd oorzaken van acne: de verdikte huid en de verstoppingen.

Deze behandeling wordt soms vergoed door uw zorgverzekering. Raadpleeg hiervoor bij uw eigen zorgverzekeraar.

Harsen

Harsen is het weghalen van ongewenst haar door er warme of koude was op te strijken met een spatel of een roller, het te laten stollen en vervolgens er af te trekken. Hoewel RL Total Cosmetics deze behandeling uiterst zorgzaam uitvoert kan deze ontharingsmethode soms enigszins pijnlijk zijn.

Het voordeel van harsen ten opzichte van andere ontharingsmethodes is dat de haartjes met wortel en al verwijderd worden. Na gemiddeld drie tot acht weken komen de haartjes weer terug, maar zijn dan zachter en dunner dan voorheen.

E.L.T. Energizing Licht Technology

wp3394936c_05De Beauty Angel staat voor innovatief concept van licht- en wellness therapie, die de wens naar een zachte en natuur-lijke huidverjonging vervult.

Het ˮBeautyˮ licht van de collageen lampen wordt door de huidcellen opgeno-men en zorgt voor een verhoging van de lichaamseigen productie van collageen, elastine en hyaluron. Bij regelmatig gebruik worden rimpeltjes gereduceerd, de huid zichtbaar strakker en het totale huidbeeld verbeterd.

De gevolgen van huidveroudering worden met deze behandeling op een natuurlijke wijze minder zichtbaar.

Directe resultaten

 • Zachte en soepele huid.
 • Vochtigheidsgehalte in de huid wordt verbeterd
 • Meer lichtintensiteit voor de huid
 • Fijnere poriën en een beter huidbeeld
 • Ontspanning en goede gezondheid.

Resultaten op lange termijn

 • Het bindweefsel wordt met collageen, elastine en hyaluron opgevuld
 • Vermindering van rimpeltjes in gezicht en decolleté
 • Ouderdoms- en pigmentvlekken verbleken

Behandeling aan huis

Bent u fysiek niet in staat om onze salon in Blaricum te bezoeken dan komen wij graag bij u thuis. Leden van de thuiszorg Vivium Services krijgen korting op deze behandeling.

Bindweefselmassage

Een professioneel uitgevoerde bindweefselmassage, waarbij het onderliggende bindweefsel in de huid gestimuleerd wordt doormiddel van diverse intensieve massagetechnieken, zorgt voor een diepgaande huidverbetering met spraakmakende resultaten. De unieke bindweefselmassage is een succesvolle en resultaatgerichte behandeling bij het genereren van zichtbare en voelbare huidverbetering.

De bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding, werkt op verjonging van de huidstructuur, reductie van blokkades en het verstevigen van het bindweefsel. Door de huid goed te doorbloeden, is zij beter in staat om voedingstoffen uit de producten op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen meer rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Dit betekent dat de celwanden nauwelijks in staat zijn om voedingstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de bindweefselmassage wordt de circulatie in de huid verbeterd en wordt daarmee ook de algehele huidconditie geoptimaliseerd.

Bindweefselmassage draagt bij aan:

 • Verbetering van de algehele huidconditie
 • Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens
 • Krachtige stimulatie van de doorbloeding
 • Verbetering van de opname van werkstoffen
 • Bevordering van de celdeling
 • Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
 • Verbetering van de huidstructuur
 • Het opheffen van onderhuidse verklevingen

Scrub & rub

Scrub & rub gelooft dat de huid het beste verzorgd kan worden met al het pure en goede van de natuur en daarom zijn alle producten van scrub & rub parabenenvrij. Alleen de beste en meest natuurlijke ingrediënten worden gebruikt in combinatie met essentiële oliën van de hoogste kwaliteit.

Body butter: volle romige bodybutter die verrijkt is met cacaoboter en kokosolie die smelt op de huid. De pure bestanddelen voeden de huid intens en laat deze weer zijdezacht aanvoelen.

Body scrub: een natuurlijke bodyscrub op basis van 100% dode zeezout en pure oliën. De mineralen verwijderen op milde wijze dode huidcellen en onzuiverheden, terwijl de verzorgende olie de huid intensief voedt en zijde zacht laat aanvoelen.

Shower foam: romige en fluweelzachte beleving voor onder de douche. De gel veranderd in aanraking met water in een volle en rijke mouse die de huid intensief voedt, reinigt en heerlijk zacht laat aanvoelen.

Fragrance mist: heerlijke geurende mist voor op de huid of textiel. De parfums zijn ontwikkeld door parfumexperts en zorgen de hele dag voor een intense geurbeleving.

Wij hebben verschillende geuren;

 • Bliss
 • Magical
 • Mystery
 • Secret
wpa74c69bd
wpc8a459ba_05