RL Total Cosmetics biedt een generieke methode voor elk type huid. Bij elke klant wordt een huidanalyse afgenomen en behandelplan opgesteld. D.m.v. deze huidanalyse worden de te verbeteren punten in klaart gebracht, het bespreken van een behandelplan, mogelijkheden en onmogelijkheden. De behandeling in ons instituut krijgt een optimaal resultaat als de door ons geadviseerde producten ook thuis gebruikt worden.

De klanten van RL Total Cosmetics zijn voornamelijk zelfstandige vrouwen, die er graag goed uit willen blijven zien. Voor de rijpere vrouw zijn speciale behandelingen ontwikkeld zoals b.v. mesotherapie en bindweefselmassage. Daarnaast richt RL Total Cosmetics zich op jonge mensen met onder andere een breed aanbod van acne-behandelingen. Voor de mannelijke cliënt zijn er ook speciale behandelingen

Permanent Make-up

Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. De meest voorkomende behandelingen binnen de permanente make-up zijn wenkbrauwen, eyeliner en lipliner. Permanent make-up wordt aangebracht door met hele dunne naaldjes door middel van een PMU apparaat. Er zijn verschillende soorten naalden, met elke naald zijn er diverse technieken mogelijk.

Permanent make-up is geschikt voor mensen die:

  • Weinig en /of geen wenkbrauwen meer hebben.
  • Mooie strakke eyeliners willen.
  • Moeite en/of geen tijd hebben om zich op te maken.
  • Geen volle lippen of strakke liplijn hebben.
  • Veel aan sport doen.

Micro Blading

De nieuwste techniek op het gebied van permanente make-up voor de wenkbrauwen. Met een mesje (14 ultrafijne steriele naaldjes op een rij) worden fijne/flinterdunne haartjes gepigmenteerd met de haargroeirichting mee in de opperhuid. Deze nieuwe hairstroketechniek kunnen een volledige wenkbrauw creëren, en een missend stuk wenkbrauw opvullen. De aangebrachte haartjes zijn flinterdun en niet van echt te onderscheiden.

Micro Blading Behandeling

Eerst wordt nauwkeurig de vorm van de wenkbrauwen uitgemeten en getekend, daarna wordt de kleur uitgezocht. Voor de kleurbepaling van de wenkbrauwen zal worden gekeken naar huid- en haartint. Eerst nadat u tevreden bent en akkoord met het getekende model van de wenkbrauwen gaat de behandeling beginnen.

Micro Needling

Micro Needling is de nieuwste techniek op het gebied van huidverbetering.

Behandeling met Micro Needling is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en verfraaien zonder de opperhuid te beschadigen. De huid heeft weinig hersteltijd nodig en de behandeling is comfortabel en nauwkeurig.

Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om collageen en elastine aan te maken. Hoewel er na 2-4 weken verbetering te zien zal zijn, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn. Voor het beste resultaat zijn er gemiddeld 5 á 6 zes behandelingen nodig in kuurverband (elke 3-4 weken)

Iedere behandeling met Micro Needling zal een boost zijn voor je huid.

Electrisch ontharen

Er zijn verschillende behandelmethoden om ongewenste haargroei definitief te verwijderen. Eén methode die voor alle huidtypen en haarkleuren optimaal is bestaat helaas niet. Huidkleur, haarkleur, haardikte en diepte van de haarfollikel zijn belangrijke factoren bij de keuze voor een behandelmethode. RL Total Cosmetics is gespecialiseerd in definitief ontharen en heeft voor elke situatie de meest geschikte behandeling.

Voor elke vorm van definitief ontharen geldt dat meerdere behandelingen nodig zijn om alle haargroei definitief te verwijderen. Dit komt omdat haren alleen in de groeifase kunnen worden verwijderd en niet alle haren zich tegelijk in de groeifase bevinden. Het aantal behandelingen hangt met name af van de haarkleur, haartype, huidskleur, hormoonhuishouding, de plaats op het lichaam. Daarnaast heeft de kwaliteit van de behandelmethode invloed op het aantal behandelingen

Acne behandeling

Acne is een aandoening van de talgklieren waarbij teveel talg geproduceerd wordt. De talgklieren raken verstopt en in combinatie met bacteriën ontstaat er een ontsteking. Door de ontsteking ontstaan rode knobbeltjes die herkenbaar zijn als (jeugd) puistjes. In het algemeen begint acne rond de puberteit, bij meisjes vaak eerder dan jongens.

Vooraf aan de behandeling zal er een behandelplan worden opgesteld waarbij de specialist een voorzichtige indicatie zal geven over het noodzakelijk aantal behandelingen. Het is niet noodzakelijk om voorzorgsmaatregelen te treffen. Wel is het belangrijk gedurende de behandelingsperiode niet zelf aan puistjes te pulken of deze zelf weg te halen. Hierbij kan de huid onnodig beschadigd raken wat weer resulteert in een langer herstelproces en eventueel aanmaak van littekens.

Lymfe Drainage

Ons lichaam bestaat voor tweederde uit vocht of vloeistoffen. Deze vloeistof bevindt zich zowel in als rondom alle lichaamcellen, de lymfebanen, de bloed banen, en de hersenbanen. Een groot gedeelte van de processen in ons lichaam verloopt via deze lichaamsvloeistoffen.

Wanneer deze z.g. waterhuishouding in een goede conditie verkeert, is het lichaam in evenwicht.

Manuele lymfedrainage is een hele rustige en zachte massagetechniek, speciaal bedoeld voor het bestrijden van lymfeoedeem (een teveel aan vocht in het lichaam).

Deze techniek bestaat uit twee belangrijke begrippen, namelijk manueel: het met de hand (be)werken, en lymfedrainage: het afvoeren van vloeistoffen.

wpa74c69bd
wpc8a459ba_05